perjantai 11. joulukuuta 2015

Jouluisia tuoksuja

 Kuuntelimme Tuomas Ylimäen Joulun odotuksessa cd.tä, kun leivoimme. On nuorella pojalla kaunis lauluääni ja laulut ovat rauhoittavia ja myös musiikki on kaunista. Kokeilkaa!


Mieheni on kaksi päivää lomalla ja päätimme leipoa joulupiparit ja gluteenittomat piparit, joulutortut ja pätkiskakun.
                                                                                                                



                             






 Nam. Uusia pipareita ja glögiä.










 Tuli monta lasipurkillista pipareita. Kun ne nyt vaan säilyy jouluun. :)


 Olen kerännyt monta purkillista joulupiparimuotteja. Osa on uusia, osa niin vanhoja, että kelpaavat vain koristeeksi.
On isoa ja pientä ja kaikkia mahdollisia muotoja.







 Gluteeniton piparitaikina                                         
             150 g margariinia                                        
             1 dl sokeria                                                  
             1 dl siirappia                         
             2 tl inkivääriä
             2 tl kanelia
             1 tl neilikkaa
             1/2 tl maustepippuria
             2 kananmunaa
             5 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

             anna kovettua seuraavaan päivään
             paista 200 asteessa 8 minuuttia

Annos on iso.
Älä laita enempää jauhoja kuin ohjeessa on.

Neilikka, kaneli ja inkivääri, pippuri, jauhoja ja
siirappia sekoitan ja piparia suussa sulavaa
pian tontut maistaa saa. Piapari tuo joulun.
(lainaus Ihana joulu Maria Basic)



                             







 Gluteenittomat joulutortut
           250 g margariinia
           5 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
           1 tl leivinjauhetta
           250 g maitorahkaa
           1 kananmuna

  
           pidä 2 tuntia viileässä ennen leipomista
           paista 225 asteessa 10-15 minuuttia

Tyttäreni ja hänen miehensä olivat tehneet joulutorttuja vähän eritavalla, kun niitä sakaroita on niin vaikea kääntää gluteenittomasta taikinasta. He olivat ottaneet piparimuotilla kaksi palaa taikinasta ja laittaneet niiden väliin luumuhilloa. Reunat voi vielä painella kevyesti kiinni jos haluaa. Ja hyviä tulee ja tavallista helpommin. Kannattaa kokeilla.
Meillä nyt ei onnistunut niin hyvin, että olis viitsinyt laittaa kuvaa. Aina ei voi onnistua. Siksi kuva alle euron maksaneista amarylliksistä, jotka katkaisin ja laitoin veteen, kun varsi oli kasvanut liian pitkäksi, eikä pysynyt enään pystyssä. Kauniita noinkin.



                              
                                




        
   Pätkiskakku
          5 dl gluteenittomia jauhoja
          3 dl sokeria
          2 tl vaniljasokeria
          1rkl leivinjauhetta
          4 rkl kaakaojauhetta
          150 g margariinia

          2 dl maustamatonta jogurttia
          4 pätkis patukkaa
          3 kananmunaa

          kuorrutus:
          170 g suklaata
          100 g margariinia

175 asteessa 45 minuuttia

Kakku on niiin hyvää, että sitä syö koko perhe, ei vain me gluteenittomat.

Jos joku haluaa jostakin ohjeesta tarkemmat teko-ohjeet, voin laittaa jälkikäteen,pyydä vaan.

                   
                      Voimia jokaiselle laittaa joulua, kaikki se tarpeellinen
                       niin paljon kuin se teidän perheen kohdalla on
                       jouluhan tulee yhdessäolosta
                       ei siitä onko jokaisen kaapin kolo siivottu
                       minä en ainakaan aio olla jouluna siellä kaapissa
                       et varmaan sinäkään
                       joten pois kaikki turha touhu
                       nautitaan läheisistämme, kun vielä voimme
                       ja muistetaan yksinäisiä
                       ja jo pois nukkuneita








          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti